SPA i Stockholm

Allt du vill veta om att injicera fillers i dina läppar

Funderar du på att injicera fillers i dina läppar eller kanske i andra delar av ditt ansikte? Genom att använda dessa produkter i andra delar av ansiktet kan du på ett effektivt sätt jämna ut fina linjer och öka volymen i dina kinder samt skapa en skarpare käklinje. När de används i läpparna kan du istället göra dina läppar fylligare och vackrare. Därmed kan dessa produkter på ett påtagligt sätt stärka ditt självförtroende och hjälpa dig att återfå din ungdomliga lyster.

När det kommer till fillers i läppar eller i andra delar av ansiktet ersätter dessa produkter hudens naturliga tillgång på hyaluronsyra. Detta ämne minskar nämligen naturligt i takt med att du blir äldre, och därigenom förlorar din hy sin fasthet samt drabbas av rynkor och fina linjer. Fillers med hyaluronsyra har en unik förmåga att binda vatten och kan därigenom bidra till att återställa hudens volym igen. Detta samtidigt som din hy blir återfuktad och återfår en mer ungdomlig struktur.

Att använda fillers i läppar skiljer sig åt från att injicera Botox

Det finns vissa saker som du bör känna till om fillers i läppar eller övriga delar av ansiktet. Dessa produkter skiljer sig åt från Botox, vilket är en annan populär produkt som ofta injiceras för att få musklerna i ansiktet att sluta röra sig och orsaka rynkor. Däremot ger inte Botox fylligare läppar eller jämnar ut huden på samma sätt som fillers gör.

Utöver att applicera dessa produkter i dina läppar kan de även användas runt:

  • ögon
  • ögonbryn
  • kindben
  • haka
  • näsa.

Du behöver därmed inte begränsa dig till enbart läpparna om du överväger att använda fillers.

Effekten varar vanligtvis i cirka 9 till 12 månader

När du använder fillers för att fylla ut läpparna kan du räkna med att effekten av behandlingen varar i cirka 9 till 12 månader. Därefter kan du med fördel låta dig behandlas på nytt genom en påfyllning, och effekten av denna andra behandling varar ofta i uppemot 12 till 22 månader. Exakt hur länge effekten håller i sig beror dock på flera olika faktorer. Några exempel på sådana faktorer är:

  • din hudtyp
  • din livsstil
  • volymen på den filler som används.